زمستان کوئری ها
نویسنده: جیمز وود
مترجم: شیرین ملک فاضلی
ناشر: برج
دسته بندی: ادبیات انگلیس
1,312,500 ریال
کتاب «زمستان کوئریها» نوشتۀ جیمز وود
یک درام خانوادگیِ فلسفی و تکاندهنده، با رگههایی از طنزی تلخ، از نویسندهای که او را بیشتر بهعنوان منتقد ادبی میشناسیم تا داستاننویس. کتاب «زمستان کوئریها»، با عنوان اصلی Upstate، رمانی است از جیمز وود، منتقد ادبی برجستهای که نقدهای ادبیاش به فارسی هم ترجمه شده است.
اگر دوست دارید بدانید یک منتقد ادبی که عمری را سرِ حرف زدن دربارۀ داستان و چیستی و کارکرد آن و تشریح و نقد داستانهای دیگران گذاشته، خودش وقت عمل که فرا برسد چندمَرده حلاج است و چهجور داستانی تحویل میدهد، کتاب «زمستان کوئریها» را بخوانید.
جیمز وود تجربههای سالیانش در زمینۀ داستانخوانی و درک داستان و ریزهکاریهای آن را در کتاب «زمستان کوئریها» روی دایره ریخته و اثری خلق کرده که در آن، با ظرافت و آمیزهای از طنز و جِد، از دغدغههای انسانی و روابط و تنشهای خانوادگی سخن رفته است.
رون چارلز در نشریۀ «واشینگتن پست» در وصف کتاب «زمستان کوئریها» مینویسد: «فلاکت پدری فداکار با ظرافتی بدیع اینجا تصویر شده است. جیمز وود، منتقد ادبی برجسته، نهتنها یک رمان شاهکار نوشته و یکی از استثناییترین شخصیتهای پدر بد را در ادبیات خلق کرده که ردیهای خوشتراش بر رئالیسم هیستریک در ادبیات ساخته است.»
همچنین در نشریۀ «ریویو آو بوکس» در وصف کتاب «زمستان کوئریها» آمده است: «وقتی یک منتقد و استاد برجستهی ادبیات دست به نوشتن رمان ببرد، نتیجه همین میشود: دلپذیر، شورانگیز و گاهی بهطرز عجیبی خندهدار. جیمز وود بیجاروجنجال به همان چیزی که درس میدهد، عمل کرده: چطور یک رمان تمامعیار بنویسیم؟»
نشریۀ «فایننشال تایمز» هم کتاب «زمستان کوئریها» را اثری «متفکرانه» توصیف کرده است.
متن اصلی کتاب «زمستان کوئریها» اولین بار در سال 2018 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «زمستان کوئریها»
جیمز وود در کتاب «زمستان کوئریها» داستان یک خانواده را روایت میکند که اعضای آن در شش روز زمستانی دورِ هم جمع میشوند. کتی، مادرِ خانواده، پس از جدایی از پدر، مُرده است و طلاق تلخ مادر و پدر و مرگ زودهنگام مادر، بر دو دختر خانوادۀ کوئری، ونسا و هلن، تأثیری ماندگار گذاشته است؛ بهویژه بر ونسا که از نوجوانی به حملات افسردگی دچار شده و همین ونسا است که حالا، با حادثهای که برایش پیش آمده و پدید آوردن این شک که مبادا خواسته باشد عمداً به خودش آسیبی بزند، پدر و خواهرش را نزد خود کشانده و گردهمآیی کوئریها را باعث شده است.
در کتاب «زمستان کوئریها» میبینیم که چطور گردهمآیی خانوادۀ کوئری در خانۀ ونسا و طی شش روز زمستانی، آنها را با این پرسش خطیر و جدی مواجه میکند که چرا زندگی برای بعضیها سختتر از دیگران میگذرد؟
جیمز وود در کتاب «زمستان کوئریها» با ظرافت و سبکی که رگهای از طنزی پنهان و تلخ نیز در آن هست، پیچیدگیهای روابط آدمها را به تصویر میکشد و از زخمهایی کهنه سخن میگوید که بهناگاه سر باز میکنند.
کتاب «زمستان کوئریها» رمانی دربارۀ باهم و درعینحال، تنها بودن است و رمانی دربارۀ واکاوی و یادآوری گذشته و تفکر دربارۀ روزهای سپری شده.
در بخشی از کتاب «زمستان کوئریها» میخوانید: «ونسا در تنهایی خود بینهایت دلش مادرش را میخواست. او هر روز که بیدار میشد، مادرش را در خوابهایی خوش دیده بود که خیالاتش برای تسکین درد مرگ او آنها را به ذهن او تحمیل میکردند. پرسشی کودکانه، سوگوارانه و ساده همهی وجود او را تسخیر کرده بود – پرسشی، که او متوجه شده بود، همزمان غیرفلسفی و فلسفیترین سؤالی است که ممکن است کسی بپرسد: "مامان کجا رفته؟" ناپدیدشدن او حیرتانگیز و ژرف بود. زنی که هرگاه وارد اتاقی میشد، آنجا بویش را میگرفت؛ بوی خاص و مطبوع او. در نورثامبرلند گوری بود و جسمی – در واقع، مشتی پودرِ استخوان – که میتوانست به دیدنش برود. ولی روحوجان مادرش کجا رفته بود؟ ونسا میخواست بتواند به زندگی پس از مرگِ روح مادرش باور داشته باشد و با مسرت به روشی بودایی با حضور او ارتباط برقرار کند. البته خاطرات هم وجود داشتند که همهچیز بودند؛ هلن بود که بعضی وقتها خیلی شبیه مادرشان میشد و حتی درست بوی او را میداد. و در شمال انگلیس گورش بود، محفظهای مدفون، ویران، در بندِ زمین. ولی غیر اینها، چیزی نبود. روحوجانی نبود. نه حتی در کلیسای مالتا؛ جایی که همسایههایش بهسادگی از "مرگ مغلوبکننده" حرف میزدند. او ناپدید شده بود! مامان بیچاره! چرا او باید زیر خاک باشد، درحالیکه بابا کامیاب میشد؟»
دربارۀ جیمز وود، نویسندۀ کتاب «زمستان کوئریها»
جیمز داگلاس گراهام وود (James Douglas Graham Wood)، متولد 1965، منتقد ادبی و جُستارنویس انگلیسی است.
رویکرد جیمز وود در نقد ادبی، رویکردی زیباییشناختی است، نه رویکردی ایدئولوژیک و این ویژگیای است که کار او را به هارولد بلوم، منتقد ادبی بزرگ امریکایی، شبیه میکند.
وود بین سالهای 1992 تا 1995 منتقد ادبی ارشد نشریۀ «گاردین» و بین سالهای 1995 تا 2007 ویراستار ارشد نشریۀ «نیو ریپابلیک» بوده است. او همچنین استاد تمرین نقد ادبی در دانشگاه هاروارد و از نویسندگان مجلۀ «نیویورکر» است.
از آثار جیمز وود میتوان به کتابهای «نزدیکترین چیز به زندگی» و «داستان چگونه کار میکند؟» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «زمستان کوئریها»
کتاب «زمستان کوئریها» با ترجمۀ شیرین ملکفاضلی در نشر برج منتشر شده است.
شیرین ملکفاضلی، متولد 1358، مترجم ایرانی است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «جزیره»، «دختری به نام کو» و «خانهی پزشک» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات انگلیس |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 224 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک