تاریخ مختصر برابری (فرهنگ نشرنو)
نویسنده: توماس پیکتی
مترجم: حسین راغفر ، کبری سنگری مهذب
ناشر: فرهنگ نشر نو
دسته بندی: تاریخ جهان
1,620,000 ریال
کتاب «تاریخ مختصر برابری» نوشتۀ توما پیکتی
پژوهشی درباب گذشته، اکنون و آیندۀ نابرابری. کتاب «تاریخ مختصر برابری»، با عنوان اصلی Une brève histoire de légalité و عنوان انگلیسی A Brief History of Equality، کتابی است که توما پیکتی، اقتصاددانِ فرانسوی، در آن مقولۀ نابرابری در جوامع گوناگون را در چشماندازی تاریخی مورد بررسی و تحلیل قرار میدهد.
کتاب «تاریخ مختصر برابری»، از خلال بررسی نابرابری در طول تاریخ، میکوشد به این پرسش پاسخ بدهد که جهان از گذشته تا حال، چقدر در مبارزه با نابرابری و حرکت بهسمت برابری موفق بوده است؟
کتاب «تاریخ مختصر برابری» همچنین خلاصه و فشردهای از مباحثی است که پیکتی در کتابهای قبلیاش مفصل به آنها پرداخته است.
گری گرستل در نشریۀ «واشنگتن پست» کتاب «تاریخ مختصر برابری» را اینگونه توصیف میکند: «استدلالی استوار در این جهت که چرا باید در مورد پیشرفت انسان خوشبین باشیم... پیکتی، اندیشمندِ سوسیالیستِ متعهد و معقول، یکی از جامعترین و مفهومترین برنامههای سوسیالدموکراتیکی را شرح میدهد که میتوان یافت... او طرحی درمیاندازد که هوشمندانه است و فکورانه و برانگیخته با اعتقادات سیاسی تحسینانگیز.»
متن اصلی کتاب «تاریخ مختصر برابری» اولین بار در سال 2021 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «تاریخ مختصر برابری»
توما پیکتی در کتاب «تاریخ مختصر برابری» بر این عقیده است که «حرکت به سوی برابری نبردی است که از مدتها قبل آغاز شده است و تنها لازم است در قرن بیستویکم تداوم یابد؛ به شرط آنکه همۀ ما در آن مشارکت کنیم و از اختلافهای مبتنی بر هویت نژادی یا فرهنگی و بر اساس آموزههایی که اغلب ما را از حرکت به جلو باز میدارند، اجتناب کنیم.»
پیکتی در کتاب «تاریخ مختصر برابری» عمق و میزان نابرابریهایی را که بین کشورهای گوناگون و همچنین در داخل هر یک از آن کشورها وجود دارد، ترسیم میکند و نیز نابرابری و گونههای مختلف آن را در دورنمایی تاریخی مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد.
کتاب «تاریخ مختصر برابری» نشانگر حرکتهایی است که در دو قرن اخیر از نابرابری بهجانب برابری صورت گرفتهاند. پیکتی در این کتاب به موانع موجود بر سرِ راه این حرکتها نیز میپردازد و توضیح میدهد که برای تحقق برابری، چه موانعی باید از سرِ راه برداشته شوند و چه مشکلاتی باید برطرف شوند.
کتاب «تاریخ مختصر برابری» اگرچه بیشتر بر نابرابری در اروپا و امریکا متمرکز است، اما نویسنده در این کتاب، تا حدی به مقولۀ نابرابری در شرق و جنوب آسیا، آفریقا و خاورمیانه هم پرداخته است.
پیکتی در کتاب «تاریخ مختصر برابری» نگاهی بدبینانه به آینده ندارد و معتقد است که اگر نبرد علیه نابرابری را در چشماندازِ تاریخیِ وسیعی مطالعه کنیم، میبینیم که حرکت کلی و درازمدتِ جهان بهسمت رفع نابرابری، نشان میدهد که جهان بیشتر بهسمت برابری، چه در عرصۀ اجتماعی و چه در عرصههای اقتصادی و سیاسی، رفته است و از نابرابری فاصله گرفته است. خوشبینی پیکتی اما بهمعنای نادیده گرفتن موانع و مشکلات جدی بر سرِ راه تحقق برابری نیست. او در کتاب «تاریخ مختصر برابری» یادآور میشود که هنوز موانعی جدی در این راه هست و خیلی مانده تا به شرایط مطلوب در زمینۀ برابری برسیم.
کتاب «تاریخ مختصر برابری» از مقدمه و ده بخش تشکیل شده است. بخشهای دهگانۀ کتاب «تاریخ مختصر برابری» عبارتند از: «حرکت به سوی برابری»، «تمرکززدایی کُند از قدرت و دارایی»، «میراث بردهداری و استعمار»، «مسألۀ غرامت»، «انقلاب، منزلت، طبقه»، «بازتوزیع بزرگ»، «دموکراسی، سوسیالیسم و مالیاتستانی تصاعدی»، «برابری واقعی در برابر تبعیض»، «خروج از نواستعمارگرایی» و «تمهید یک سوسیالیسم دموکراتیک، زیستمحیطی و چندفرهنگی».
دربارۀ توما پیکتی، نویسندۀ کتاب «تاریخ مختصر برابری»
توما پیکتی (Thomas Piketty)، متولد 1971، اقتصاددانِ فرانسوی است. کار پژوهشی پیکتی بر اقتصاد عمومی، خصوصاً نابرابری درآمد و ثروت، متمرکز است. کتاب «سرمایه در سدۀ بیستویکم» پیکتی کتابی پرفروش و مهم از اوست.
از دیگر آثار توما پیکتی میتوان به کتاب «درآمدهای بالا در قرن بیستم» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «تاریخ مختصر برابری»
کتاب «تاریخ مختصر برابری» با ترجمۀ حسین راغفر و کبری سنگری مهذب در نشر نو منتشر شده است. اساس این ترجمه، متن انگلیسی کتاب بوده است.
حسین راغفر، متولد 1332، اقتصاددان، استاد دانشگاه و مترجم ایرانی است. راغفر عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا است. او همچنین زمانی فوتبالیست بوده و یک بازی ملی در تیم ملی فوتبال ایران و نیز قهرمانی مسابقات فوتبال جوانان آسیا، در سال 1352 و همراه با تیم ملی فوتبال جوانان ایران، را در کارنامۀ ورزشی خود دارد. او مدتی هم، در سال 1360، رئیس فدراسیون فوتبال ایران بوده است.
راغفر تحصیلکردۀ دانشگاه اسکس در انگلستان است. او بیش از هرچیز بهعنوان پژوهشگر فقر مشهور است و بین اقتصاددانان ایرانی بیشترین پژوهشها را در زمینۀ شناخت ریشههای فقر و توزیع عادلانۀ درآمد و همچنین در زمینۀ رفاه عمومی و اقتصاد رفاه انجام داده است.
راغفر زمانی هم مدیر ملی پروژۀ حمایتهای اجتماعی بانک جهانی در ایران و نیز از سال 1365 تا 1370 سردبیر روزنامۀ «کیهان اینترنشنال» بوده است.
از ترجمههای حسین راغفر میتوان به کتابهای «گفتاری دربابِ نابرابری» (ترجمۀ مشترک با حمید جاودانی) و «دولت، فساد و فرصتهای اجتماعی: تعامل اندیشهها در اقتصاد سیاسی توسعه» اشاره کرد.
کبری سنگری مهذب، متولد 1358، مترجم ایرانی است. او، بهجز کتاب «تاریخ مختصر برابری»، کتاب «نظریۀ ارزش: یک تحلیل اصل موضوعی از تعادل اقتصادی» را نیز با همکاری حسین راغفر به فارسی ترجمه کرده است.
از کتاب «تاریخ مختصر برابری» چند ترجمۀ فارسی دیگر هم موجود است که از جملۀ آنها میتوان به ترجمۀ جلال علوینیا، منتشرشده در نشر نی، و ترجمۀ عباد تیموری، با عنوان «تاریخچهای مختصر از برابری» و منتشرشده در انتشارات طرح نو، اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | تاریخ |
موضوع فرعی: | تاریخ جهان |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 278 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک