بازاندیشی تاریخ
مباحثی درباره فلسفه تاریخ از منظر تاریخنگاری پستمدرن. کیت جنکینز در در کتاب بازاندیشی تاریخ به دفاع از رویکردهای پستمدرنیستی به تاریخ و توضیح و تبیین این رویکردها میپردازد. بنابراین کتاب او نه فقط شرح مبانی و روششناسی تاریخنگاری پستمدرن، بلکه پاسخی است به منتقدان این نوع نگاه به تاریخ؛ منتقدانی که طیفهای فکری گوناگونی را در بر میگیرند. جنکینز در بازاندیشی تاریخ از رویکردی دفاع میکند که تاریخنگاری را نه کشف حقیقت بلکه تولید حقیقت میداند و تاریخِ نگاشتهشده را مجموعهای میداند از نشانههای زبانی که در بستری فرهنگی و ایدئولوژیک، گفتمانی را تولید میکند که تاریخ نامیده میشود. علیه این رویکرد به تاریخ، هم متفکران چپگرا و هم متفکرانی متعلق به دیگر طیفهای فکری موضع گرفتهاند، که جنکینز در این کتاب به آن موضعگیریها نیز پاسخ داده است.
بازاندیشی تاریخ شامل مقدمه و سه فصل است با عنوانهای «تاریخ چیست؟»، «درباره برخی پرسشها و برخی پاسخها» و «تاریخورزی در دنیای پستمدرن».
کتاب همچنین با مطلبی از هایدن وایت و گفتوگویی میان نویسنده و آلون مانسلو همراه است.
ترجمه فارسی کتاب مقدمهای مفصل دارد که مترجم در آن زمینه تاریخی پیدایش نظریه پستمدرن در تاریخنگاری، ماهیت این نظریه و اصلیترین ایدههای برسازنده آن، منشاء زبانشناختی این نظریه و نیز آراء مخالفان آن را شرح داده است. مطالعه این مقدمه پیشزمینهای است برای درک بهتر آنچه جنکینز در این کتاب به آن پرداخته و نیز شناخت سنتی که او به آن تعلق دارد.
بازاندیشی تاریخ با ترجمه و مقدمه حسینعلی نوذری در نشر آگه منتشر شده است.
درباره نویسنده: کیت جنکینز (- 1943)، تاریخنگار انگلیسی.
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک