تجربه و طبیعت
نویسنده: جان دیویی
مترجم: یاسر پوراسماعیل
ناشر: بیدگل
دسته بندی: اندیشه و تفکر
3,888,000 ریال
کتاب «تجربه و طبیعت» اثر جان دیویی
نسخۀ بازنگری و بازنویسی شدۀ مجموعهای از سخنرانیهای جان دیویی درباب تجربه و طبیعت و رابطۀ دانش و ذهن با طبیعت و جهان بیرون. کتاب «تجربه و طبیعت»، با عنوان اصلی Experience and Nature، مجموعهای از مباحث فلسفی جان دیویی، فیلسوف و روانشناس امریکایی، دربارۀ ماهیت ذهن و رابطۀ میان ذهن و ماده و نسبت اندیشه و عمل است.
جان دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» موضوعات مختلفی را، با محوریت رابطۀ ذهن و ماده و دانش و جهان بیرون از ذهن، از منظری فلسفی مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
کتاب «تجربه و طبیعت» علاقهمندان فلسفه را با بخشی از دیدگاههای دوران پختگی فکری جان دیویی آشنا میکند.
متن اصلی کتاب «تجربه و طبیعت» اولین بار در سال 1925 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «تجربه و طبیعت»
پرسش بنیادینی که جان دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» بر آن است که پاسخی برای آن ارائه دهد این است که چه نوع پیوند و رابطهای میان تجربۀ آگاهانه و طبیعت وجود دارد.
دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» آگاهی را نه چیزی جدا از طبیعت که بخشی از سازوکار طبیعت میبیند و از پیوندی که میان آگاهی و طبیعت برقرار است سخن میگوید. بهاعتقاد دیویی آگاهی سازوکاری است برآمده از رَوَند تکاملی طبیعت، یعنی آگاهی محصول تکامل طبیعت و پدیدآمدن امکانِ نگاهِ طبیعت به خود و ایجاد تغییر و تحول در خود است. دیویی بر همین مبنا در کتاب «تجربه و طبیعت» از انسان آگاه نه بهعنوان موجودی جدا از طبیعت و برتر از آن، بلکه بهعنوان جزئی از طبیعت و محصول فرایند خود طبیعت سخن میگوید و از همین منظر است که در کتاب «تجربه و طبیعت» از پیوند میان تجربه با طبیعت میگوید و نوع این پیوند را شرح میدهد.
پیوند میان فکر و عمل از موضوعات مهمی است که در کتاب «تجربه و طبیعت» در بحث از رابطۀ آگاهی و جهان بیرون به آن پرداخته شده است.
دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» دو وجه ثابت و متغیر را برای طبیعت قائل است. او بر این عقیده است که وجه متغیر طبیعت همان وجهی است که برای ما مسئلهآفرین میشود و تفکر و پژوهش را در واکنش به خود پدید میآورَد. چنانکه دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» مطرح میکند تفکر پاسخی به وجه متغیر و بیثبات طبیعت است و انسان با انگیزۀ پاسخ به همین وجه طبیعت است که فکر و تحقیق میکند.
دیویی در کتاب «تجربه و طبیعت» از این موضوع بحث میکند که باورهای ما بر اعمالمان و از این طریق بر محیط زندگیمان تأثیر میگذارند. این باورها، چنانکه در کتاب «تجربه و طبیعت» توضیح داده شده، در مواردی به تغییر نسبت ما با محیط میانجامند و در مواردی هم ساختار فیزیکی محیط را تغییر میدهند و تغییر در محیط به تجربهای تازه منجر میشود.
کتاب «تجربه و طبیعت» از یادداشتی از هارتری بِرالگزندر دربارۀ پال کرس و بنیادی که به نام و یاد او تأسیس شد و جان دیویی اولین بار سخنرانیهای منتشرشده در کتاب «تجربه و طبیعت» را در آنجا ایراد کرد، مقدمۀ نویسنده و ده فصل تشکیل شده است.
فصلهای دهگانۀ کتاب «تجربه و طبیعت» عبارتند از: «تجربه و روش فلسفی»، «وجود بهمثابۀ امری متزلزل و امری ثابت»، «طبیعت، غایات و تاریخچهها»، «طبیعت، وسیله و دانش»، «طبیعت، مفاهمه و معنا»، «طبیعت، ذهن و سوژه»، «طبیعت، حیات و بدن – ذهن»، «وجود، ایدهها و آگاهی»، «تجربه، طبیعت و هنر»، «وجود، ارزش و نقد».
دربارۀ جان دیویی، نویسندۀ کتاب «تجربه و طبیعت»
جان دیویی (John Dewey)، متولد 1859 و درگذشته به سال 1952، فیلسوف و روانشناس امریکایی بود. از دیویی بهعنوان یکی از برجستهترین دانشمندان امریکایی نیمۀ اول قرن بیستم یاد میشود.
دیویی یکی از نخستین فیلسوفان پراگماتیست (عملگرا) و نیز یکی از بنیانگذاران روانشناسی کارکردی است. او متفکری اصلاحطلب و طرفدار آموزش مترقی، لیبرالیسم و دموکراسی بود و در آثارش از دموکراسی، چه در عرصۀ ارتباطات و روزنامهنگاری و چه در عرصههای آموزش و سیاست، دفاع میکرد.
دیویی از چهرههای اصلی اصلاح آموزش در قرن بیستم بود و شهرتش هم بیش از هرچیز بهخاطر نوشتههایش دربارۀ آموزش و پرورش است اگرچه آثار او حوزههای متنوعی را، از معرفتشناسی گرفته تا متافیزیک و زیباییشناسی و هنر و منطق و نظریۀ اجتماعی و اخلاق، دربرمیگیرد.
از آثار جان دیویی میتوان به کتابهای «هنر بهمنزلۀ تجربه»، «بازسازی در فلسفه»، «جستوجوی یقین» و «منطق: نظریۀ تحقیق» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «تجربه و طبیعت»
کتاب «تجربه و طبیعت» با ترجمۀ یاسر پوراسماعیل، همراه با مقدمهای مفصل از مترجم در معرفی جان دیویی و اندیشههایش و شرح مبانی و مباحث اصلی کتاب «تجربه و طبیعت»، در نشر بیدگل منتشر شده است.
یاسر پوراسماعیل، متولد 1361 در بابل، مترجم، پژوهشگر و مدرس فلسفه و اخلاقپژوه ایرانی است. پوراسماعیل دارای دکترای فلسفۀ تحلیلی از پژوهشگاه دانشهای بنیادی (IPM) تهران است. کار پژوهشی او بیشتر در زمینۀ فلسفۀ ذهن، معرفتشناسی و معرفتشناسی اخلاق است.
پوراسماعیل در پروژۀ ترجمۀ مقالات استنفورد نیز همکاری داشته است.
از ترجمههای یاسر پوراسماعیل میتوان به کتابهای «ذهنِ آگاه: در جستجوی نظریهای بنیادی»، «متفکران بزرگ فلسفۀ ذهن»، «فضیلتهای اجتماعی به روایت مدرسۀ دوباتن»، «آن زن دیگر»، «کوئنتین تارانتینو و فلسفه: چگونه با یک انبردست و چراغ لحیمکاری فلسفهورزی کنیم؟»، «فلسفۀ رمان» و «پینک فلوید و فلسفه: مراقب آن اصل باش، یوجین!» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | پالتوئی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 520 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک