هانا آرنت و آیزیا برلین
آزادی سیاست و انسانیت
نویسنده: کی هیروتا
مترجم: سامان صفرزائی
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: غرب
2,962,500 ریال
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» نوشتۀ کِی هیروتا
شرح اختلاف فکری دو متفکر برجستۀ قرن بیستم. کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت»، با عنوان اصلی Hannah Arendt and Isaiah Berlin: Freedom, Politics and Humanity، کتابیست دربارۀ اختلاف فکری هانا آرنت و آیزایا برلین و ریشهها و بنیانها و وجوه شخصی و نظری این اختلاف.
کِی هیروتا در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» فلسفۀ سیاسی و تاریخ روشنفکری را بههم میآمیزد و، از خلال بررسی اختلاف نظر شدید هانا آرنت و آیزایا برلین، به بررسی مهمترین موضوعاتی میپردازد که این دو متفکر را بههم پیوند میزند و درعینحال از هم جدایشان میکند و در نقطۀ مقابل هم قرارشان میدهد؛ موضوعاتی چون ماهیت تمامیتخواهی، شَر، هولوکاست، عاملیت انسانی و مسئولیت اخلاقی، دموکراسی امریکایی، امپریالیسم بریتانیا و انقلاب مجارستان و نیز پرسش از معنای آزادی و انسانبودگی که آرنت و برلین بیش از هر چیز دیگر بر سرِ آن اختلاف نظر داشتند و این پرسش در مرکز اختلافات فکری آن دو بود.
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» نهفقط کتابی دربارۀ اختلاف نظر دو متفکر، که درباب تعدادی از کلیدیترین مسائل سیاسی مطرح در قرن بیستم نیز هست. این کتاب، علاوه بر اینکه بر گوشهای از تاریخ اندیشۀ سیاسی قرن بیستم نور میتاباند، درسهایی هم برای اندیشۀ سیاسی عصر حاضر در بر دارد و نشان میدهد که چرا دیدگاههای یکسره متفاوت هانا آرنت و آیزایا برلین در حوزۀ سیاست و تاریخ و فلسفه همچنان دارای اهمیت زیادی هستند.
متن اصلی کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» اولین بار در سال 2021 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین»
اینکه موضوع کتابی نقل داستان یک اختلاف شدید فکری و فلسفی بین دو متفکر باشد خود مقولهای جذاب و مهیج است، چه رسد به اینکه سوژۀ این تقابل دو متفکر نامآور و سرشناس چون هانا آرنت و آیزایا برلین باشند؛ دو متفکری که کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» به نقل داستان پرماجرای اختلاف فکریشان اختصاص دارد.
کِی هیروتا در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» اختلاف فکری هانا آرنت و آیزایا برلین را از نخستین بارقههای پیدایش این اختلاف تا تداوم آن حتی پس از مرگ یکی از طرفین اختلاف، یعنی هانا آرنت، پی میگیرد و ریشهها و وجوه این اختلاف را مورد بررسی قرار میدهد و از خلال آن بعضی موضوعات کلیدی قرن بیستم را، از منظر نگاه آرنت و برلین به این موضوعات، بررسی میکند.
در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» سخن از خصومت شدید برلین با آرنت و بیتفاوتی سرد و متکبرانه و توأم با سوءظن آرنت نسبت به برلین است؛ سخن از اینکه آیزایا برلین، حتی پس از مرگ هانا آرنت، از ابراز نفرت به او دست نکشید و هانا آرنت، در عین احترامی که برای برلین قائل بود، او را چندان جدی نمیگرفت و متفکری جدیاش نمیدانست و وقعی به او و دیدگاههایش نمینهاد.
نویسنده در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» نشان میدهد که آرنت و برلین با اینکه هردو تجربههای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مشترکی داشتهاند و بحرانهای مشترکی را تجربه کرده بودند و دغدغهها و مسائل فکری مشترکی داشتند که آنها را بههم متصل میکرد اما هرکدام بهشیوه و با دیدی متفاوت به این مسائل مینگریستند و این منشاء نظری اختلاف فکری شدید آنها بود. اختلاف آرنت و برلین اما، چنانکه در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» میبینیم، منشاء خصوصیتر و شخصیتری هم داشته که به مواجهات آنها باهم و تصوری که در این مواجهات از یکدیگر بهدست آوردهاند برمیگردد. از همین رو کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» هم از منظری تاریخی و زندگینامهای به موضوع اختلاف آرنت و برلین میپردازد و هم از منظری نظری.
کِی هیروتا در کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» میکوشد روایت و شرح و بررسیای بیطرفانه از آرای دو متفکری که اندیشهها و زندگی و اختلاف فکریشان موضوع این کتاب است بهدست دهد و ایدههای این هردو متفکر را منصفانه و با روشی مستدل بسنجد، بیآنکه در پی آن باشد که ثابت کند کدامیک از آنها درست میگویند و برندهاند. او در این کتاب به زمینههای شکلگیری ایدههای برلین و آرنت نیز نظر دارد.
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» امکانی فراهم میکند تا با دیدگاهها و نظریات و ایدههای هانا آرنت و آیزایا برلین دربارۀ موضوعات و مسائل و دغدغههای مشترکشان، که موضوعات و مسائل و دغدغههای سیاسی مهم قرن بیستم نیز بودهاند، آشنا شویم و اندیشۀ آنها را در متن زندگی و زمانهشان و بستری که آنها در آن رشد کردند بشناسیم و آنها را باهم مقایسه کنیم و ببینیم هر یک چگونه به مقولههایی چون آزادی و انسانبودن و توتالیتاریسم و دیگر مسائلی که دغدغۀ هردوشان بوده است مینگریستهاند.
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» از هفت فصل تشکیل شده است که فصل اول شامل مقدمه است و فصل آخر هم به جمعبندی اختصاص دارد. باقی فصلهای کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین» عبارتند از: «سوهان روح واقعی»، «آزادی»، «غیرانسانیبودن»، «شرو قضاوت» و «جزیرههای آزادی».
دربارۀ کِی هیروتا، نویسندۀ کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین»
کِی هیروتا (Kei Hiruta) استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه است. او همچنین معاون سردبیر و از پایهگذاران مجلهای با عنوان «مطالعات آرنت» است.
علایق پژوهشی هیروتا عبارتند از: فلسفۀ سیاسی، نظریۀ سیاسی و تاریخ اندیشۀ سیاسی.
از کِی هیروتا، بهجز کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین»، کتابی هم با عنوان «آرنت درباب آزادی، اختیار و انقلاب» منتشر شده است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین»
کتاب «هانا آرنت و آیزایا برلین: آزادی، سیاست و انسانیت» با ترجمۀ سامان صفرزائی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
سامان صفرزائی، متولد 1364، روزنامهنگار و مترجم ایرانی است. از دیگر ترجمههای او میتوان به کتابهای «عصر هوش مصنوعی و آیندۀ ما انسانها» و «در بلندمدّت همه مردهایم: کِینزگرایی، اقتصاد سیاسی و انقلاب» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | غرب |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 414 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک