از امپدوکلس تا ویتگنشتاین
نویسنده: آنتونی کنی
مترجم: رضا یعقوبی
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: اندیشه و تفکر
2,533,000 ریال
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» نوشتۀ آنتونی کنی
پانزده جُستار تاریخی در حوزۀ فلسفه. کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین: جستارهایی تاریخی در فلسفه»، با عنوان اصلی From Empedocles to Wittgenstein: Historical Essays in Philosophy، گشتوگذاریست در مقاطعی از تاریخ فلسفه، از دوران یونان باستان تا عصر مدرن و تأملیست در بعضی مسائل و دغدغههای بنیادین و همیشگی آدمی، از منظر چند فیلسوف بزرگِ تاریخ فلسفه.
آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» شمههایی از تاریخ فلسفه را به ما ارائه میدهد و نیز موضوعاتی مانند جهان و انسان و آفرینش و ایمان و موقعیت آدمی در هستی را، از منظر چند فیلسوف بزرگ تاریخ فلسفه، بررسی میکند.
تأکید آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» بر چند فیلسوف خاص و مهم دورههای یونان باستان، قرون وسطی و عصر مدرن است و او عمدتاً با محوریت این چند فیلسوف، که جزو فیلسوفان محبوب و مورد علاقهاش هستند، به شرح مباحث فلسفی مرتبط با اندیشههای آنها میپردازد و دیدگاه آنها را دربارۀ موضوعات بنیادینی نظیر جهان و انسان و دین و اخلاق و مرگ و جاودانگی و زندگی پس از مرگ شرح میدهد.
متن اصلی کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» اولین بار در سال 2008 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین»
افلاطون، ارسطو، توماس آکویناس و لودویگ ویتگنشتاین؛ این چهار فیلسوف فلاسفهای هستند که جستارهای کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» عمدتاً به آنها و افکارشان اختصاص دارد و کتاب حول محور آنها و دیدگاههایشان میگردد.
آنتونی کنی در هر یک از جستارهای کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» بحثی فلسفی را، دربارۀ موضوعاتی چون هستی و جهان و انسان و آفرینش و اخلاق و دین، از دیدگاه یکی از فلاسفۀ بزرگی که نامشان آمد مورد بررسی قرار میدهد و اینگونه، ضمن طرح مباحثی فلسفی، ما را با وجوهی از افکار و اندیشهها و دیدگاههای این فلاسفۀ بزرگ آشنا میکند و کلیدی ارائه میدهد برای ورود به جهان پهناور اندیشههای آنها و امکانی فراهم میکند تا از منظر چند فیلسوف بزرگ و مهم تاریخ فلسفه به موضوعاتی نظیر اعتقاد و ایمان و معرفت و جهان و انسان و زندگی و مرگ و باور به جهان پس از مرگ بنگریم و نیز با مواضع خود نویسنده دربارۀ این موضوعات آشنا شویم.
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» صرفاً منحصر و محدود به معرفی دیدگاههای چند فیلسوف بزرگ تاریخ فلسفه نیست. نویسنده در این کتاب با مباحث و دیدگاههای علمی عصر حاضر نیز درگیر میشود و دغدغههای بنیادین و مهم جهان امروز را، در متن افکار و دیدگاههای چند فیلسوف اصلیِ مورد بحث در این کتاب، مطرح میکند. مثلاً جستاری از کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» به طرح مباحثی درباب داروین و داروینیسم و نیز نقد بخشی از نظریات ریچارد داوکینز، زیستشناس برجستۀ معاصر بریتانیایی، اختصاص دارد و در جستاری دیگر از کتاب هم، با نگاهی نقادانه، به مباحث علمی و عصبشناختی دربارۀ آگاهی پرداخته میشود و نویسنده موضوعاتی مربوط به فلسفۀ ذهن و علوم شناختی را پیش میکشد و آنها را، از منظری فلسفی، مورد نقد قرار میدهد، اگرچه در دیدگاههای نقادانۀ آنتونی کنی در کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» اغلب نه رنگی از قطعیت جزمگرایانه که ردی از شکاکیت و تردید به نظریات خود نیز به چشم میخورد. آنتونی کنی همچنین در این کتاب، ضمن شرح دیدگاههای فیلسوفان محبوب خود، به نقد وجوهی از افکار آنها هم میپردازد.
گفتنیست که نویسنده در جاهایی از کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» هم، در تبیین موضوعی فلسفی، گریزی به ادبیات و آثار ادبی زده است.
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» از مقدمه و پانزده جستار تشکیل شده است.
جستارهای پانزدهگانۀ کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین» عبارتند از: «هفت مفهوم آفرینش»، «حیات پس از اِتنا: نظم و نثر امپدوکلس»، «فضیلت و خوبی از نگاه افلاطون و ارسطو»، «معیار ارسطو برای سعادت»، «صدق عملی نزد ارسطو»، «مقولات ارسطو نزد آباء لاتین»، «ماهیت و وجود: آکویناس و فلسفۀ اسلامی»، «زندگی فردی انسان از نگاه آکویناس»، «توماس و توماسگرایی»، «آکویناس در امریکا»، «فلسفه فقط چیزهایی را بیان میکند که همه اذعان دارند»، «علمگرایی شناختی»، «ویراستهای آثار ویتگنشتاین»، «معرفت، اعتقاد و ایمان» و «وحدت معرفت و کثرت اعتقاد».
دربارۀ آنتونی کنی، نویسندۀ کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین»
آنتونی جان پاتریک کِنی (Anthony John Patrick Kenny)، متولد 1931، فیلسوف بریتانیایی است.
علاقههای فلسفی کِنی حوزههای فلسفۀ ذهن، فلسفۀ عصر باستان، فلسفۀ اسکولاستیک، فلسفۀ دین و فلسفۀ ویتگنشتاین را شامل میشود. او، بههمراه پیتر گیچ، کمک شایانی به جنبش تومیسم تحلیلی کرده است. هدف این جنبش، ارائۀ اندیشههای توماس آکویناس بهسبک فلسفۀ تحلیلی است.
آنتونی کِنی رییس پیشینِ آکادمی بریتانیا و مؤسسۀ سلطنتی فلسفه است. از آثار او میتوان به کتابهای «تاریخ فلسفۀ غرب»، «روشنگری: تاریخ مختصر»، «ایمان چیست؟ جستارهایی در فلسفۀ دین»، «آکویناس و فلسفهی ذهن»، «معماری زبان و ذهن در فلسفۀ ویتگنشتاین» و «ایمانوئل کانت» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین»
کتاب «از امپدوکلس تا ویتگنشتاین: جستارهایی تاریخی در فلسفه» با ترجمۀ رضا یعقوبی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
رضا یعقوبی، متولد 1367، مترجم و مؤلف ایرانی است. یعقوبی دانشآموختۀ فلسفه و الکترونیک است. او در نوشتن مدخلهای حافظشناسی کتاب «دانشنامۀ حافظ و حافظپژوهی»، به سَرویراستاریِ بهاءالدین خرمشاهی، همکاری داشته است. از یعقوبی مقالاتی هم در نشریات، از جمله روزنامۀ «اطلاعات» و مجلۀ «اندیشۀ پویا»، منتشر شده است.
از ترجمههای رضا یعقوبی میتوان به کتابهای «تاریخ فلسفۀ غرب»، «روشنگری: تاریخ مختصر»، «لیبرالیسم و عمل اجتماعی» و «ایمانوئل کانت» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | فلسفه |
موضوع فرعی: | اندیشه و تفکر |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 296 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک