آخرین روزهای والتر بنیامین
نویسنده: جی پارینی
مترجم: مریم خدادادی
ناشر: برج
دسته بندی: ادبیات انگلیس
2,153,500 ریال
رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» نوشتۀ جی پارینی
روایتی داستانی از زندگی و مرگ والتر بنیامین، فیلسوف آلمانی. رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین»، با عنوان اصلی Benjamins Crossing، یک رمان زندگینامهای و تاریخی دربارۀ زندگی و افکار والتر بنیامین در متن زمانهای بحرانی و پرحادثه که او در آن زیست و نیز مرگ تراژیک این فیلسوف، حینِ فرار از نیروهای آلمان نازی، است.
جی پارینی در رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین»، ضمن روایت زندگی و مرگ بنیامین در قالب اثری داستانی، خطوط کلی اندیشۀ بنیامین و سِیرِ شکلگیری نظام فکری او را، در پیوند با زندگی و دغدغههای شخصی و تجربۀ زیستهاش، ترسیم میکند.
رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» هم تصویری از وجوه گوناگون زندگی و شخصیت بنیامین بهدست میدهد و هم بنیامین فیلسوف و متفکر را به ما میشناساند.
گور ویدال، نویسندۀ امریکایی، در توصیف رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» گفته است: «جی پارینی داستان ماجراجویی پرهیجانی نوشته که کمی چاپلین و کمی کافکا را چاشنی کارش کرده است. داستان عصر تاریک ما را کاملاً به تصویر میکشد.»
همچنین نشریۀ «دیلی نیوز» رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» اینگونه وصف میکند: «بازآفرینی پارینی از زندگی [والتر بنیامین] دستاوردی است مطبوع، خردمندانه و حتی بهطرز غمانگیزی بامزه.»
متن اصلی رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» اولین بار در سال 1996 منتشر شده است. گفتنیست که جی پارینی با همکاری همسرش، دوون جرسیلد، فیلمنامهای هم براساس این رمان نوشته است.
مروری بر رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین»
والتر بنیامین در عصری پرحادثه و پرفرازونشیب زیست؛ عصری که دو جنگ جهانی و انقلاب روسیه در آن رخ داد؛ عصر فاشیسم و نازیسم و کمونیسم که زندگی و مرگ والتر بنیامین بهشدت با آنها گره خورد. بنیامین متفکری چپگرا بود که قربانی نازیسم شد و مرگش حین فرار از نیروهای آلمان نازی رقم خورد. کتاب «آخرین روزهای والتر بنیامین» روایتی از فرجام کارِ بنیامین است و نیز روایتی از زندگی او در عصری بحرانی از تاریخ قرن بیستم.
بنیامین متفکری چندوجهی با علاقهمندیهای مختلف و متنوع بود. نوشتههای نظری او عرصههای گوناگونی، از جمله زیباییشناسی و ادبیات و تئاتر، را دربرمیگیرد. از طرفی او شخصیت پرتناقض و زندگی عاشقانه و عاطفی پرماجرا و بحرانیای داشت. رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» کتابیست که این وجوه گوناگون شخصیت و اندیشۀ بنیامین را دربرمیگیرد. نویسنده در این رمان، ضمن وفاداری به رویدادهای تاریخی و واقعی مربوط به زندگی والتر بنیامین، از بنیامین یک شخصیت داستانی پیچیده و پرتناقض ارائه میدهد تا این فیلسوف را هرچه ملموستر و دقیقتر به ما معرفی کند.
در رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» هم با بنیامین فیلسوف آشنا میشویم و هم به زندگی خصوصی او راه مییابیم و در جریان ماجراها و روابط و بحرانهای عاطفی و عاشقانه، از جمله رابطهاش با همسرش، دورا، و موضوع جدایی آنها از یکدیگر، و دیگر مراودات و روابط شخصی بنیامین قرار میگیریم. جی پارینی در این رمان بنیامین را با تمام ضعف و قوتهایش به ما معرفی میکند. از همین رو در رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» هم با بنیامینی هوشمند و باسواد و متفکر و تیزبین مواجهیم و هم با بنیامینی خودخواه و خودبین و بیتوجه به اطرافیان خود و بیارتباط با واقعیتهای پیرامونش.
تناقض و تضادِ خاستگاه طبقاتی بنیامین و اینکه او از خانوادهای ثروتمند و مرفه بود با گرایش سیاسی او و چپگرا بودنش و نوع مواجهۀ بنیامین با خانواده و خاستگاه طبقاتیاش از جمله موضوعاتی است که در رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» به آن پرداخته شده است.
دوستی بنیامین با گرشوم شولم، فیلسوف آلمانی، یکی دیگر از موضوعات محوری رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» است و بخشهایی از این رمان از زاویهدید شولم روایت میشود و از منظر گرشوم شولم تصویری از بنیامین و ویژگیهای شخصی او بهدست داده میشود.
دربارۀ جی پارینی، نویسندۀ رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین»
جی پارینی (Jay Parini)، متولد 1948، استاد دانشگاه، نویسنده و شاعر امریکایی است. از او آثاری در حوزههای مختلف، از زندگینامهنویسی و رمان زندگینامهای گرفته تا شعر و...، منتشر شده است.
پارینی همکاری با نشریات و وبسایتهای گوناگون، از جمله «نیویورک تایمز»، را نیز در کارنامۀ کاری خود دارد. او همچنین، بههمراه سیدنی لی، مجلۀ «نیو انگلند ریویو» را تأسیس کرده است.
پارینی از شاعران معترض به حملۀ امریکا به عراق بود و در سال 2003 در شعرخوانیای که در ارتباط با همین موضوع برگزار شد شرکت داشت.
از آثار جی پارینی میتوان به دفترهای شعر «آواز در زمان» و «زندگی شهری» و رمان «آخرین ایستگاه: در جوار لف تالستوی» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین»
رمان «آخرین روزهای والتر بنیامین» با ترجمۀ مریم خدادادی در نشر برج منتشر شده است.
مریم خدادادی، متولد 1363، مترجم ایرانی، ویراستار و مدرس فلسفه است. خدادادی دارای فوقدیپلم ادبیات انگلیسی از دانشگاه اراک و لیسانس و فوقلیسانس فلسفۀ غرب از دانشگاه علامه طباطبایی است.
از ترجمههای مریم خدادادی میتوان به کتابهای «بگومگوهای زندگی مشترک بهروایت مدرسۀ دو باتن»، «عشق و آگوستین قدیس»، «رشک» و «فلسفۀ قارهای در قرن بیستم» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات انگلیس |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 384 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک