خاطرات امریکا
نویسنده: چارلز دیکنز
مترجم: عباس گودرزی
ناشر: کتاب پارسه
دسته بندی: ادبیات انگلیس
3,412,500 ریال
کتاب «خاطرات امریکا» اثر چارلز دیکنز
روایت جذاب، ریزبینانه، طنازانه و نقادانۀ چارلز دیکنز بزرگ از سفرش به امریکا. کتاب «خاطرات امریکا»، با عنوان اصلی American Notes for General Circulation، سفرنامهایست بهقلم چارلز دیکنز، نویسندۀ بزرگ قرن نوزدهم.
چارلز دیکنز در کتاب «خاطرات امریکا» قریحۀ قصهپرداز خود را با شمّ قویِ روزنامهنگارانهاش آمیخته و ماحصل مشاهدات و دریافتهای خود از سفر به امریکا را، بهشیوهای شیرین و آمیخته به طنزی ظریف و با تمرکز بر جزئیات، روایت کرده است.
کتاب «خاطرات امریکا» تصویری از امریکای قرن نوزدهم از منظر یک نویسندۀ موشکاف و ژرفنگر است. دیکنز در این کتاب با نگاهی نقادانه و تحلیلگر به امریکای قرن نوزدهم مینگرد و هم از خوبیهای آن میگوید و هم از بدیهایش.
کتاب «خاطرات امریکا» اثری غیرداستانی با جذابیتهای داستانی است.
متن اصلی کتاب «خاطرات امریکا» اولین بار در سال 1842 منتشر شده است.
مروری بر کتاب «خاطرات امریکا»
چارلز دیکنز در ژانویۀ 1842 با همسرش راهی امریکا شد. آنها تا ژوئن همان سال در امریکا بودند و کتاب «خاطرات امریکا» ماحصل این سفر چندماهه است.
دیکنز در کتاب «خاطرات امریکا» صرفاً از چشم یک توریست به امریکا نمینگرد. او در این کتاب بر آن است که، علاوه بر روایت مشاهدات عینی خود از امریکا و مناظر طبیعی و شهری آن، تحلیل خود را از آنچه در امریکا دیده و درک کرده است نیز ارائه دهد و مختصات اجتماعی و فرهنگی و سبک زندگی و رفتارها و خصوصیات مردم امریکا را نیز به تصویر کشد.
کتاب «خاطرات امریکا» هم پیشرفتهای جامعۀ در آن زمان نسبتاً نوپای امریکا را به تصویر میکشد و هم با نگاهی نقادانه از کاستیهای آن پرده برمیدارد.
یکی از نکات مشهود در کتاب «خاطرات امریکا» که بر جذابیت این کتاب میافزاید، طنز شیرین و گیرا و ظریف دیکنز است. او مشاهدات و تحلیلهای خود از امریکا و زندگی و فرهنگ امریکایی با بیانی طنزآمیز نقل میکند و زیرکانه جزئیات را با شوخطبعی به تصویر میکشد.
جزئینگری یکی دیگر نقاط قوت کتاب «خاطرات امریکا» است. دیکنز در این کتاب با حساسیتی فوقالعاده نسبت به جزئیات به ارائۀ تصویری چندوجهی از امریکا میپردازد. او هم مناظر و طبیعت امریکا را با ریزبینی ترسیم میکند، هم مختصات شهری و زیست اجتماعی و فرهنگی و شهرنشینی مردم آن را.
دیکنز در کتاب «خاطرات امریکا» همانقدر در مناظر دقیق میشود که در جزئیات حالتها و رفتارهای آدمها. کتاب «خاطرات امریکا» هم تصویرگر جغرافیا و طبیعت امریکاست و هم تصویرگر جامعه و فرهنگ این کشور در دورانی که دیکنز و همسرش به آن سفر کردهاند.
دیکنز در ترسیم امریکا در کتاب «خاطرات امریکا» صرفاً یک توریست شیفتۀ زیباییها نیست. او یک ناظر نقاد است و همانقدر که وجوه مثبت امریکای قرن نوزدهم را ارج مینهد، وجوه منفی و نابسامانیهای آن را هم بیان میکند و روایتی تحلیلی از مشاهدات خود بهدست میدهد.
کتاب «خاطرات امریکا» جذابیتهای یک رمان هنرمندانه و یک گزارش روزنامهنگارانۀ ریزبینانه را باهم دارد. دیکنز در این کتاب مشاهدات و تحلیلهای خود را به زبانی خودمانی بیان میکند و خواننده را بهراحتی با خود همراه میکند.
کتاب «خاطرات امریکا» همچنین وجوهی از شخصیت خود دیکنز را، از خلال روایت او از امریکا و بیان مستقیم احساسات و افکارش در این کتاب، به ما میشناساند و امکانی فراهم میکند که نویسندهای را که تاکنون از پشت داستانهای شاهکارش شناختهایم، این بار بیواسطه و بدون نقاب و از فاصلهای نزدیکتر بشناسیم و با او همراه شویم.
کتاب «خاطرات امریکا» از مقدمۀ نویسنده، هجده فصل و یک پیگفتار تشکیل شده است.
دربارۀ چارلز دیکنز، نویسندۀ کتاب «خاطرات امریکا»
چارلز جان هافم دیکنز (Charles John Huffam Dickens)، متولد 1812 و درگذشته به سال 1870، داستاننویس، روزنامهنگار و منتقد اجتماعیِ انگلیسی بود. از دیکنز اغلب بهعنوان بزرگترین رماننویس عصر ویکتوریا یاد میشود. او تعدادی از مشهورترین شخصیتهای داستانی را خلق کرد و آثار داستانیاش در دوران حیاتش محبوبیتی چشمگیر داشتند و امروزه نیز، درحالیکه اینهمه سال از اولین انتشار این آثار میگذرد، همچنان مخاطبان فراوان دارند.
شهرت دیکنز بهحدیست که برای توصیف هرآنچه یادآور او و نوشتههایش است، نظیر شرایط بد اجتماعی یا کاری و شخصیتهای طنزآمیز، اصطلاح «دیکنزی» بهکار میرود.
دیکنز نویسندهای بود با قریحۀ طنز و نیز حساس به مسائل اجتماعی و نابرابریهای اقتصادی و طبقاتی و ظلمی که تهیدستان جامعه و مخصوصاً کودکانِ فقیر و محروم از آن رنج میبردند. او، ضمن اینکه این مسائل و نابرابریها را در قصههایش منعکس میکرد، در بیرون از حوزۀ قصهنویسی نیز به فعالیتهای اجتماعی انساندوستانه مشغول بود و بهطور خستگیناپذیر برای احقاق حقوق کودکان و آموزش و دیگر اصلاحات اجتماعی تلاش و مبارزه میکرد.
روایت جذاب و شیرین و پرکشش و ماهرانه، تصویرکردن تلخیها و تبعیض و خشونت و نابرابریهای اجتماعی، ترسیم وجوه گوناگون زندگی شهری در انگلستان قرن نوزدهم و ارائۀ تصویری از طبقات و تیپهای مختلف شهرنشین از ویژگیهای آثار چارلز دیکنز هستند.
آثار دیکنز تاکنون بارها دستمایۀ انواع اقتباسهای سینمایی و تلویزیونی قرار گرفتهاند و براساس آنها انیمیشن نیز ساخته شده است. از آثار او میتوان به رمانهای «آرزوهای بزرگ»، «الیور تویست»، «سرود کریسمس»، «دیوید کاپرفیلد»، «داستان دو شهر» و «خانۀ قانونزده» اشاره کرد.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «خاطرات امریکا»
کتاب «خاطرات امریکا» با ترجمه و مقدمۀ عباس گودرزی در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
عباس گودرزی، متولد 1355، استاد دانشگاه، منتقد ادبی و مترجم ایرانی است. او دارای دکترای ادبیات انگلیسی از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی است.
گودرزی تدریس ادبیات انگلیسی در دانشکدۀ علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان را در کارنامۀ کاری خود دارد و مدتی نیز معاون آموزشی زبان انگلیسی همین دانشگاه بوده است. از او مقالاتی تألیفی هم در نشریات تخصصی و دانشگاهی منتشر شده است.
از ترجمههای عباس گودرزی میتوان به کتابهای «رومئو و ژولیت»، «زنان بدون مرز: زنهایی که دنیا را به جایی بهتر تبدیل کردند» و «رؤیای آمریکایی: تاریخچۀ مرامی که یک ملت را پدید آورد» اشاره کرد.
دسته بندی: | علوم انسانی |
موضوع اصلی: | ادبیات |
موضوع فرعی: | ادبیات انگلیس |
زبان: | فارسی |
قطع: | رقعی |
نوع جلد: | گالینگور |
تعداد صفحه: | 416 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک