اسلحه، میکرب و فولاد
سرنوشت جوامع انسانی
نویسنده: جرد دایموند
مترجم: حسن مرتضوی
ناشر: بازتاب نگار
دسته بندی: زیست شناسی
4,350,000 ریال
کتاب «اسحله، میکروب و فولاد» نوشتۀ جرِد دایموند
چرا تمدنهای اوراسیا و نیز شمال آفریقا در تاریخ تمدن و تکامل بشر دست بالا را داشته و بر تمدنهای دیگر سلطه یافتهاند؟ این موضوعی است که جرد دایموند در کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد: سرنوشت جوامع انسانی» به بررسی و تحلیل آن میپردازد.
کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد: سرنوشت جوامع انسانی»، با عنوان اصلی Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies، یک تحلیل جامع میانرشتهایِ جذاب و خواندنی دربارۀ تاریخ انسان است که در آن از نقش تأثیرگذار عوامل زیستمحیطی و جغرافیایی بر تکامل انسان و سلطۀ تمدن اوراسیا بر تمدنهایی دیگر و نیز از عامل مؤثر تکنولوژی در این سلطه و نحوۀ ارتباط این دو عامل با یکدیگر سخن رفته است و همچنین از اینکه شیوع بیماریها چگونه، در کنار دو عامل دیگر، اوراسیاییها را در سلطه بر سایر تمدنها یاری رساند.
کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد: سرنوشت جوامع انسانی» کتابی باب طبع همۀ کسانی است که به مطالعه در زمینۀ تاریخ انسان و تکامل بشر و چگونگی شکلگیری و پیشرفت و نیز نابودی تمدنها و جوامع انسانی علاقمند هستند و دوست دارند از چشماندازی متفاوت با چشماندازهای کلیشهای به این موضوع بنگرند.
متن اصلی کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» اولین بار در سال 1997 منتشر شده است. این کتاب در سال 1998 جایزۀ پولیتزر را بُرد و همچنین برندۀ جایزۀ اوِنتیس، بهعنوان بهترین کتاب علمی، شد.
براساس کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» فیلم مستندی هم توسط انجمن نشنال جئوگرافیک تهیه و در سال 2005 از شبکۀ پیبیاس پخش شد.
مروری بر کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد»
جرد دایموند در کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» این باور رایج را که سلطۀ تمدن اوراسیا بر سایر تمدنها بهدلیل برتری فرهنگی و اخلاقی و ژنتیکی مردم اوراسیا بر تمدنهای دیگر بوده است، رد میکند و به نقش عوامل زیستمحیطی و جغرافیایی و پیشرفت تکنولوژی در سلطۀ اوراسیاییها میپردازد. دایموند در این کتاب از چشماندازی متفاوت با چشماندازهای مرسوم و معمول، به تاریخ انسان و چگونگی پیشرفت و تکامل او مینگرد.
کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» سفری به گذشتۀ تاریخ بشر است تا ببینیم چگونه اوراسیاییها، بهدلیل اینکه بعد از آخرین دورۀ عصر یخبندان به منابع بیشتر و بهتری برای کشاورزی و زمینهایی حاصلخیزتر و حیواناتی مناسبتر برای رام کردن دسترسی داشتند، توانستند ابزارهای پیشرفتهتری تولید کنند و تکنولوژی خود را ارتقا دهند و با کمک تکنولوژی و ایجاد دولت متمرکز ملی بر سایر تمدنها چیره شوند و دست بالا را داشته باشند.
در کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» همچنین از عامل بیماریهای اروپایی و آسیایی و تقش تأثیرگذار این بیماریها در سلطۀ اوراسیاییها بر دیگر تمدنها سخن رفته و از اینکه این بیماریها چگونه بومیان مناطق مختلف را ضعیف و نابود میکردند و اینگونه امکان سلطۀ اوراسیاییها بر تمدنهای بومی و تثبیت و تحکیم این سلطه را فراهم میآوردهاند.
دایموند در کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» بر این عقیده است که اوراسیاییها هیچ برتری اخلاقی و فرهنگی و ژنتیکی و ذاتیای بر جوامع و تمدنهایی که بر آنها چیرگی یافتند نداشتهاند و آنچه آنها را در این چیرگی یاری کرده، جغرافیا و دستاوردهای تکنولوژیک و توانایی تشکیل دولت متمرکز ملی و نیز میکروبها و بیماریها بوده نه برتریهای ذاتی و ازلی.
کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» از پیشدرآمدی با عنوان «پرسشِ یالی»، چهار بخش و مؤخرهای با عنوان «آیندهی تاریخ بشر به منزلهی علم» تشکیل شده است.
بخشهای چهارگانۀ کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» عبارتند از: «از عدن تا کاخامارکا»، «پیدایش و گسترش تولید خوراک»، «از خوراک تا سلاح، میکروب و فولاد» و «دور دنیا در پنج فصل».
دربارۀ جرد دایموند، نویسندۀ کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد»
جرِد میسون دایموند (Jared Mason Diamond)، متولد 1937، نویسندۀ امریکایی و متخصص در زمینههای کاراندامشناسی، زیستفیزیک، پرندهشناسی، محیط زیستگرایی، بومشناسی، جغرافیا، زیستشناسی تکاملی و مردمشناسی است. دایموند دانشآموختۀ دانشگاههای کمبریج و هاروارد و استاد صاحب کرسیِ دانشگاه یوسیالای است. او طی نظرسنجی مجلههای پراسپکت و فارن پالیسی در سال 2005 در رتبۀ نهم فهرست صدنفرۀ روشنفکران زندۀ جهان قرار گرفته است. «دنیا تا دیروز: آنچه از جوامع سنتی میآموزیم»، «آشوب: نقاط عطف برای کشورهای بحرانزده»، «فروپاشی: چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمیگزینند» و «شامپانزۀ سوم» از جمله کتابهای او هستند. دایموند، چنانکه پیشتر اشاره شد، برای کتاب «اسلحه، میکرب، و فولاد» برندۀ جایزه پولیتزر و نیز برای همین کتاب برندۀ جایزۀ اوِنتیس شده است.
دربارۀ ترجمۀ فارسی کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد»
کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد: سرنوشت جوامع انسانی» با ترجمۀ حسن مرتضوی و مقدمهای بهقلم خسرو پارسا دربارۀ این کتاب و نویسندهاش، در انتشارات بازتاب نگار منتشر شده است. حسن مرتضوی، متولد 1340، مترجم ایرانی حوزههای فلسفه و اقتصاد و ادبیات است. از ترجمههای او میتوان به کتابهای «سرمایه»، «سانسور و آزادی مطبوعات»، «مانیفست پس از 150 سال»، «نظریهی رمان»، «خاستگاه سرمایهداری»، «تاریخ فلسفهی راتلج»، «زایش سرمایهداری از چشمانداز سدۀ بیستویکم»، «گذار از عهد باستان به فئودالیسم» و «سایۀ آنچه بودیم» اشاره کرد.
رتبۀ کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» در گودریدز: 4.04 از 5.
دسته بندی: | دانش |
موضوع اصلی: | علم و فناوری |
موضوع فرعی: | زیست شناسی |
زبان: | فارسی |
قطع: | وزیری |
نوع جلد: | شومیز |
تعداد صفحه: | 584 |
نظرات اهل ادبیات را بخوانید با چشم باز انتخاب کنید
بررسی سلامت فیزیکی کتاب ها پیش از ارسال با درج مهر کنترل کیفی
ارسال کتاب در بسته بندی ویژه هدایا؛ به نام شما یا به صورت ناشناس
سفارش از شما، تحویل به موقع از ما
پیشنهاد بنوبوک